Co-ouderschap en alimentatie

In het geval er aanzienlijke inkomensverschillen zijn tussen beide ex-partners of wanneer de kinderen procentueel gezien langer bij de ene ouder blijven dan bij de andere, kan bij co-ouderschap sprake zijn van alimentatie. Zowel partneralimentatie als kinderalimentatie. Ook wanneer de ene ouder hogere lasten heeft dan de andere ouder kan er kinderalimentatie worden afgesproken. Dit alleen als de hogere lasten buiten zijn of haar schuld worden gemaakt.

Hoogte alimentatie

De hoogte van de alimentatie kunt u onderling overeenkomen, maar er kan ook een draagkrachtberekening worden gemaakt. De ouder met de meeste draagkracht, betaalt de meeste alimentatie.

Wanneer geen alimentatie?

Als beide ouders allebei ongeveer evenveel verdienen en ook uitgeven aan hun kinderen, hoeft men geen alimentatie te betalen. Geen partneralimentatie als ook geen kinderalimentatie.

Co-ouderschap kinderbijslag

De kinderbijslag wordt verdeeld onder u en uw ex-partner. Beide ouders hebben namelijk recht op kinderbijslag. Eventueel kunt u bij het maken van afspraken over de financiën overeenkomen dat u of uw ex-partner de volledige kinderbijslag krijgt bijgeschreven.

Lees ook:

Co-ouderschap bij echtscheiding